Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 22:28 - Какво се случва с парламентаризма в България?!
Автор: pehlivanov Категория: Политика   
Прочетен: 949 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Парламентарната група на „Атака” преустанови днес участието си в парламентарните постоянни комисии и подкомисии. Поводът за нашето решение бе отказът на Народното събрание да приеме предложението Волен Сидеров да стане член на парламентарната антикорупционнна комисия, но причините са още по-дълбоки. Колегите от ГЕРБ просто обезсмислиха дейността на тези комисии.

Нашето решение да преустановим работата си в Комисиите е следствие на отношението на управляваща партия ГЕРБ към всички законодателни инициативи на „Атака”. За съжаление след декларацията за осъждане на действията на Атака пред софийската джамия, нямаме нито едно прието предложение, внесено в НС от народните представители на  ПП „Атака”. Мога да дам няколко примера – законопроект на Огнян Стоичков, председател на Комисията по образование, бе одобрен в Правна комисия единодушно, но не получи подкрепа в Пленарна зала. Аз самият внесох промени в Закона за устройството на територията, за да  се спре застрояването и презастрояването на междублоковите пространства. Въпреки положителното становище на МРРБ обаче, ГЕРБ гласува необосновано промените с „въздържали се”.

Не само, че е блокирана нашата законодателна дейност, но и начинът, по който работят постоянните комисии, е не просто странен и неприемлив, а направо абсурден. В момента масово се гласуват закони от двама или трима представители на ГЕРБ, които по незнаен начин са упълномощени от техни колеги. Един твърди, че притежава 3 гласа, друг – 5 гласа, в резултат на което липсва сериозен дебат по законопроектите в Парламентарните комисии. Това е подмяна на смисъла на парламентаризма. Това е подмяна на обществения договор. Това е откровена подигравка с българските граждани. Ние не можем да бъдем част от това.



Гласувай:
2



1. zaw12929 - Колко лошо, че нападнахте джами...
20.06.2011 20:15
Колко лошо, че нападнахте джамията, ... Но всяко зло за добро- така разбрахте кого подкрепяте- защото и за положението на джамията виновни са управниците
И другото добро- имате си идеи и кауза, която сега трябва да се разяснява упорито, толерантно и практично.
Ако "атака" декларира, че няма да се занимава с турци и цигани по начина, правен до сега, много по голяма ще е подкрепата, защото другите идеи са добри- да се отстоява независимостта ни, като държава във всичко и при всички обстоятелства.
Само омразата не е добър съветник нито води до полезни решения и трябва напротив, не да излизате от комисиите, а да излезете от неудобната ситуация и да го заявите високо и се върнете в Парламента и комисийте, за да ни отстоявате правата, а не хора, с вече диказана корупривност да решават съдбата ни
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pehlivanov
Категория: Политика
Прочетен: 13806
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930